SLO   |   EN   |   HR  

28

marec

2017

UDELEŽBA NA SEMINARJU: RISK MANAGEMENT V MEDNARODNEM FAKTORINGU

 Z  veseljem lahko naznanimo, da smo se nekateri iz Aleje Financ letos februarja udeležili seminarja z naslovom Risk Management v mednarodnem faktoringu (angl. Risk management in International Factoring). Seminar, ki je mednarodnega značaja,  je organiziralo mednarodno združenje za faktoring FCI (angl. Factors Chain International). Potekal med 5. in 8. februarjem 2017 v prijetnem alpskem okolju, ob jezeru Spitzingsee, na Bavarskem.

Na seminarju smo udeleženci pridobili bolj podroben pregled nad vsemi tveganji, ki jim je faktoring družba lahko pri svojem poslovanju izpostavljena. Med različnimi temami, ki smo jih obravnavali naj izpostavim pet glavnih tem:


+    Tveganja na strani prodajalca terjatev
+    Tveganja na strani dolžnika
+    Operativna tveganja
+    Tveganja skladnosti in poznavanja strank
+    Tveganja tretjih oseb


Seminar je potekal tako, da smo najprej preverili poznavanje vsake izmed  tem s teoretično predstavitvijo, kjer smo pregledali pasti in nevarnosti posameznega tveganja. Nato smo v diskusijah glede na predavano temo preučili študije primera posameznega sklopa. Na podlagi slišanega smo izmenjali svoja mnenja in izkušnje, kako prepoznati določeno vrsto tveganja ter na kakšen način se najprimerneje odzvati na  posamezne izzive, ko pride do izpostavljenosti določenemu tveganju.


Naj omenim, da smo se udeleženci seminarja (bilo nas je okoli petdeset) zbrali iz različnih držav in celin ter iz različnih področij faktoring poslovanja. Prav ta raznolikost je omogočila pogled na obravnavano problematiko iz drugačne perspektive kot smo je vajeni, s tem pa smo si lahko nadgradili svoje dojemanje in poznavanje problema. Kljub napornemu urniku pa nam je vseeno ostalo nekaj časa za druženje in spoznavanje z ostalimi udeleženci seminarja. Pridobljene izkušnje in prijetne spomine pa smo prinesli nazaj v Slovenijo, novim zmagam naproti.

S pomladnimi pozdravi,

Ace Kostadinov
Faktoring financiranje

 

 

 

Za svetovanje stopite v stik z: Ace Kostadinov

Ace Kostadinov

finančni svetovalec

ZADNJI BLOGI